Csirkemell zöldségekkel

2021.08.05

SÁRGA CÉKLA, CSIRKEMELL, UBORKA, SARKANTYÚKA VIRÁGA ÉS LEVELE.

A sárga céklának a 2/3 részét serpenyőben meggrilleztem, az 1/3 részét nyersen vékony csíkokra vágtam, mert nyersen még finomabb, és sokkal, de sokkal egészségesebb. 

A nyers zöldségek azért zseniálisak, mert tartalmazzák az emésztésükhöz szükséges enzimeket, és nem a saját készletünket kell erre használnunk, ami sajnos véges. 

A csirkemellett szintén olivaolajon, fokhagymán megpirítottam, és csak só és bors került rá. 

A kigyóuborkát mellétekertem a levesessége miatt. 

A sarkantyúka nagyon finom ehető virág. Fűszeres, borsos íze van, a levele és a virága is fogyasztható. 

( A veteményben a paradicsomot, a krumplit megvédi a kártevőktől. Rendkívül igénytelen, de annál szebb és finomabb kis növény.)

Jó étvágyat Kívánok.

Valentovics Réka
Minden jog fenntartva 2023
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el