Fitt Répatorta

2022.03.25

Recept:

  • 40 dkg sárgarépa
  • 20 dkg zabpehelyliszt
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 100 g édesítőszer (igazából ízlés szerint )
  • 1 ek őrölt gyömbér
  • 1 ek fahéj
  • 1 ek olivaolaj
  • 120g zsírszegény joghurt
  • fél mérőkanál Lite Ultra por

Elkészítése:

  • A lereszelt répát egy tálban összekeverjük a zabpehelyliszttel, a két tojással, a sütőporral, édesítőszerrel, gyömbérrel, fahéjjal és egy evőkanál olívaolajjal. Sűrűn folyós masszát kell kapjunk.
  • A keveréket egy kivajazott sütőformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ekkor a teteje már megszilárdult, sötétbarna, mivel a sok répa karamellizálódik, a belseje pedig finom szaftos, de már nem ragad. Rácsra tesszük kihűlni.
  • A mascarponét kikeverjük a Lite Ultrával. Az arányokon lehet változtatni, a lényeg, hogy krémszerű, könnyen kenhető legyen.
  • A kihűlt torta tetejére kenjük. Tetszés szerint a tésztát ketté is vághatjuk, és az alsó felét megkenhetjük a kém felével.

Jó étvágyat kívánok hozzá.

Valentovics Réka
Minden jog fenntartva 2023
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el