Magtej

2022.08.25

"Magtej" készítése.Jelen esetben diótejet készítettem.  

A magokat felhasználás előtt legalább 12 órára be kell áztatni, a vizet időközönként cserélni rajta. Az utolsó áztatóvizet már nem szűrjük le, ezzel lesz összeturmixolva a mag.(a beáztatott magok turmixolásához teljesen megfelel egy hétköznapi háztartási turmixgép, nincs szükség extra erős gépre)

A kezdő turmixolást csak kevés vízzel végzem, hogy a gép jól el tudja pépesíteni.

Majd felöntöm kb 1 liter vízzel, teszek bele egy csipetnyi sót, és egy egészen pici édesítőt, lehet ez méz, barnacukor, vagy bármilyen édesítő. ( a tej készítésének az aránya 1:8 = vagyis 10 dkg dióhoz 8 dl vízzel számoljunk).

Miután leturmixoltuk, egy tejszűrő zsákon (én egy tiszta nylon térdzoknit használok erre a célra ) átszűrjük. 

A jól kinyomkodott szárazanyagot müzlibe, sütibe, bármibe felhasználhatjuk.Sokkal olcsóbb, mint a bolti, tudni, hogy mi van benne, és nagyon - nagyon finom.

Valentovics Réka
Minden jog fenntartva 2023
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el