Mangós sütőtökkrém

2022.03.04

Mai desszert "ᴍᴀɴɢós süᴛőᴛöᴋᴋʀéᴍ, ɴᴀᴛúʀ ᴊᴏɢʜᴜʀᴛᴛᴀʟ

"Végre itt a sütőtök szezon. 

Nagyon szeretem ezt a növényt, mert nemcsak a megjelenése nagyon változatos, hanem az elkészítésének is ezeregy módja van, és ráadásul nagyon egészséges is.

A sütőtöknek jelentős a karotin- és C-vitamin tartalma, antioxidáns hatása folytán kedvelt téli csemege. Emellett kitűnő rostforrás, tápértéke és energiatartalma igen magas. Magas kálium-, foszfor-, vas-, réz-, mangántartalma - káliumtartalma miatt pedig vérnyomáscsökkentő és vízhajtó hatása is van.

A mai krémdesszert a következő módon készült: Kb 1 kiló sütőtököt felkockázunk, egy kicsit meglocsoljuk olivaolajjal és a szokásos módon megsütjük, majd a héjától megszabadított tököt egy tálba rakjuk.

Szórunk rá 1 kávéskanál fahéjat, 2 teáskanál Ultra Lite port - ezzel adjuk meg a vaníliás, édeskés ízt, a savat pedig fél deci mangós aloe ital adja, a csipet sót ki nem hagyjuk, minden édesben kell egy kicsi só.

Az egészet egy botmixer segítségével összetörjük. (ha nagyon sűrűnek találjuk, narancslével még hígítható.)

A puha krémet pohárba kanalazzuk, tetejére savanykás natúr joghurtot öntünk, és valami ropogós kerüljön a tetejére. 

Én tönköly búzapelyhet raktam rá.Egyszerre édesen krémes, savanykásan friss és roppanós. Nagyon egészséges és nagyon finom.

Jó étvágyat kívánok hozzá.

Valentovics Réka
Minden jog fenntartva 2023
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el