Tejbegríz zabkorpából

A tejbegrízt szerintem nagyon sokan szeretjük, de tipikusan olyan étel, amit kerülni kell(ene), mivel nem túl egészséges, amiért a tehéntej és a búzadara magas, és gyorsan felszívódó szénhidráttartalma a felelős, nem beszélve arról a rengeteg cukorról, amit bele és rá szórunk. # Szerencsére van alternatíva!
A búzadarát lecserélhetjük magas rosttartalmú, ezért lassan felszívódó szénhidráttartalmú zabkorpára. *Sokkal laktatóbb, és a vércukorszintet sem terheli meg annyira.
Tehéntej helyett használjunk cukormentes mandula vagy kókusztejet.
Cukor helyett én vaníliás Lite Ultra-t használtam, vagy bármilyen édesítőszert is rakhatunk bele.
Recept - 1 nagyobb adaghoz
3 dl cukormentes mandulatej
5 dkg zabkorpa
1 tk vaniliás Lite Ultracsipet
só
Tetejére én csokis Lite Ultra-t szórtam, de lehet vaníliásat is, amibe egy kis fahéjat keverhetünk.
A fahéj beállítja az optimális vércukorszintet.
Tetszőleges gyümölccsel tálaljuk.
Én nagyon szeretek minél több mindent
"pirosbogyós"
gyümölcsökkel tálalni, mert tele vannak értékes tápanyagokkal, vitaminokkal és antioxidánsokkal.
Elkészítése:
...ugyanúgy készítjük, mint a tejbegrízt.